– – 5 – Plataforma per una Educació en Economia Crítica

Por , 2 mayo, 2011 16:19

 

La Plataforma per una Educació en Economia Crítica reclama la fi

del programa que porta els bancs a les escoles

 

La PLEEC remarca que els bancs que participen a l’EFEC desnonen,

inverteixen en armament i especulen amb aliments

 

PLEEC

 

 

Barcelona, 20 de juny 2016. La Plataforma per a una Educació en Economia Crítica (PLEEC) convoca a una acció protesta, aquest dimecres 22 de juny, a les 18h, davant de la seu de l’Institut d’Estudis Financers (IEF, Josep Tarredellas, 123) per denunciar el conveni de col·laboració entre l’IEF, el Departament d’Ensenyament i diversos bancs i caixes -La Caixa, Banc Sabadell, BBVA, Caixa d’Enginyers o Banc Santander- al programa d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC).

A l’acció de dimecres, la PLEEC -que es va presentar el 19 d’abril passat amb una roda de premsa al Departament d’Ensenyament, on va lliurar una instància per demanar la fi del programa- cridarà al boicot a l’EFEC per part dels centres educatius, que tenen la responsabilitat de sol·licitar les sessions de formació.

 

La plataforma vol donar a conèixer les males praxis de les caixes i bancs que s’encarreguen d’impartir les sessions als estudiants de secundària dels centres catalans: a més d’un sistema de control poc fiable i la manca de transparència

d’algunes d’aquestes entitats, cal destacar les inversions en la indústria armamentística. El BBVA, per exemple, lidera -amb el Banc Santader seguint-lo de prop- les inversions en armament a Espanya, finançant 8 companyies fabricants d’armes nuclears i 7 empreses d’armes de l’Estat Espanyol (segons dades del Centre Delàs).

D’altra banda, el 90 % del capital mundial que es mou, no compra ni ven res: només especula. I en moltes ocasions, l’especulació es fa amb aliments. Això sense oblidar que cada dia són desnonades 43 famílies a l’Estat espanyol.

Per aquestes raons i les expressades al manifest de la PLEEC (educaciocritica.cat), la plataforma demana als centres que no sol·licitin la formació del programa, que va posar-se en marxa el 2013 i compta amb una borsa de voluntaris, treballadors/es de bancs i caixes, jubilats entre d’altres, que fan les formacions als estudiants de secundària. Aquest curs, els mòduls oferts per les entitats financeres ja s’han impartit en un 25% dels centres escolars catalans, i la intenció és fer-los extensius a la resta de centres per tal de consolidar-los en el currículum i la pràctica educativa.

 

La PLEEC és una plataforma impulsada per diverses entitats, moviments socials, sindicats i organitzacions de l’economia social i solidària que ja compta amb l’adhesió d’unes 120 entitats i unes 1000 persones.

 

 

 

No se permiten comentarios

Panorama Theme by Themocracy